日本語EnglishChinese

無鄰菴ティースクール Vol3. 「茶利きになる2」

ティースクールvol.3

第3回目を迎えたティースクールでは、香茶による茶利きを題材に、お講座が開催されました。サイレントテイスティングでは、ティアス先生厳選のお茶で気持ちを集中させて無心な一時を過ごし、その後はスクリーンを通じてティアス先生が実際に訪問した茶畑や滋味のヒント、発酵茶系の製造工程の解説などをしていただきました。「同じ茶葉でも産地や品種、製茶期の違いで香りが違うため、製造者の苦労がよく判りました。」といったお声を参加者からいただきました。

【Album】Murinan Tea School No.3

The third tea school made tea with incense tea. In silent tasting, we concentrate our feelings with Tea teacher ‘s carefully selected tea, we spent an innocent time.
After that, we explained the manufacturing process and taste of the tea field, fermented tea system visited by the teacher. We got a voice like “I learned that the same tea leaves will change scents depending on the production area, variety and tea period.” “I understood the difficulty of the manufacturers well.” from the participants.

ティースクールvol.3